Yoga

Yoga is the Journey of the Self,
through the Self,
to the Self

Al vanaf mijn jeugd beoefen ik yoga, destijds om beter te kunnen slapen,
een betere focus te krijgen op school en mijn hoofd leeg te maken.
Inmiddels een way of life; om mijn spieren en gewrichten in conditie te houden,
mijn hoofd rust te geven in het vaak drukke leven, te relativeren,
de diepte en antwoorden in mijzelf te vinden.

Bewustwording. Inzicht. Spirituele groei. Gewoon met de voeten op de grond.

Yoga is een eeuwenoude Oosterse methode waarbij het uitgangspunt beheersing over lichaam en geest te krijgen door verschillende oefeningen. In het achtvoudige pad van Patanjali vind je terug wat yoga, en de genezende kracht daarvan, inhoudt. Door doen en ook te laten. Door met aandacht te zijn, te verzachten, zonder oordeel naar jezelf en naar een ander.

Yoga heeft een positief effect op het lichamelijk en geestelijk functioneren en bevordert evenwicht. Regelmatige training zorgt voor een verbetering in concentratie, een balans in het lichaam en leert het om te gaan met de emoties en ups en downs van het leven. Yoga maakt ons bewust van het lichaam en kan ons leren spanningen te reguleren en te verminderen. Je verbindt je weer met je lichaam.

Dat is meer dan alleen asana’s, de yogische houdingen, al is dit een prima start. Prestatie is niet aan de orde, ook niet of je wel of niet lenig genoeg bent, krom of recht, volslank of dun. Yoga is ook luisteren naar je lichaam, pijn of in een houding geduwd worden vinden wij als yoga professionals niet oké.
Doe wat kan, omarm wat (nog) niet mogelijk is.

Team Feelings Yoga helpt je daarbij; met Oosterse en Westerse kennis word je ondersteund, door te kijken naar wat mogelijk is voor jou. Er zijn zowel lessen in de ochtend als in de avond als verschillende vormen van yoga en meditatie, waarbij pranayama’s (ademoefeningen) een belangrijk deel van de les zijn.
Iedere les is anders van inhoud, alhoewel met een thema gewerkt kan worden.

Naast Meditatie en Ademverruiming (OMMM class) zijn er diverse yogalessen zoals

Ook benieuwd hoe yoga jou kan helpen in je leven?
Neem contact op voor een proefles of privéles

Voor de yoga doe je makkelijk zittende kleding aan die niet knelt, bijvoorbeeld een joggingbroek en shirt.
Daarnaast een grote handdoek om op het yogamatje te leggen, dit voelt vaak prettiger en zo blijft je mat schoon.
Neem eventueel ook een vest en (antislip)sokken mee voor het geval je het frisser krijgt.

Tot yoga!

Hatha yoga

Hatha yoga heeft een afwisseling tussen de fysieke houdingen die enige tijd of enige ademhalingen wordt vastgehouden, ademhalingstechnieken en eindontspanning. Het is vooral een actieve les met rustige elementen er in. De asana’s zijn soms licht en soms uitdagend, echter altijd ieder op zijn/haar eigen niveau.‍ Pranayama’s zijn een belangrijk onderdeel van de les.

Hatha-Yin yoga

De Hatha-Yin lessen zijn zachter en rustiger van aard dan de Hatha lessen. Door de combinatie van beide wordt er een balans gecreëerd in zowel actie als meer statisch. Meditatie en pranayama zijn een onderdeel van de les.

Yin yoga

Een rustige vorm van yoga maar biedt hierdoor niet minder uitdaging. Door geruime tijd in een houding te blijven, het lichaam is ondersteund waar nodig, worden spieren én bindweefsel uitgenodigd om te ontspannen, om meer ruimte te geven. Bindweefsel komt op diverse manieren voor in ons lichaam, het heeft effect op zowel het lymfestelsel, de bloedsomloop, de spierwerking, de werking van organen etc. Vaak zit dit erg vast waardoor er klachten ontstaan in het lichaam, zowel fysiek als mentaal en emotioneel.
Yin yoga heeft ook een mentale, spirituele kant. Het betekent ook naar binnen keren. Je kunt echt aan jezelf werken door deze vorm van yoga. Als het ware jezelf afpellen zoals een ui, steeds een beetje meer.

Yinergy

In de Yinergy lessen worden energieke oefeningen gecombineerd met de rust van Yin. Nieuwe energie krijgen, spieren trainen en verlengen. Perfect om je dag mee te starten! Veel aandacht is er voor de adem, het bekkengebied en de rug.

Hormoon yoga

Hormonen vervullen de belangrijke functies in het lichaam vervullen, zoals het reguleren van de stofwisseling, groei en ontwikkeling, voortplanting en emoties. Bij vrouwen kan de hormoonbalans verstoord raken door verschillende factoren, zoals: stress, niet optimale voeding, te weinig beweging etc. wat kan leiden tot bijv. menstruatieklachten, vruchtbaarheidsproblemen, overgangsklachten zoals opvliegers, stemmingswisselingen, vermoeidheid, slecht slapen en een verminderd libido. Hormoonyoga draagt bij aan het herstel van de hormoonbalans en het verminderen van deze klachten. Hormoonyoga zijn gericht op het stretchen en openen van het bekkengebied, het versterken van de rugspieren en het stimuleren van de bloedcirculatie. De oefeningen worden uitgevoerd in een rustig tempo en met nadruk op ontspanning en ademhaling. Hormoonyoga is geschikt voor vrouwen van alle leeftijden en kan zowel preventief als curatief worden ingezet. Hormoonyoga beoefenen je altijd onder begeleiding van een ervaren docent.

OMM Class

OM (AUM) is de oerklank van het bestaan en staat altijd centraal in yoga en Ayurveda. Hier staat het ook voor Oxygen (Adem), Meditatie, Mantra’s en Mindfulness. In deze lessen leer je en verdiep je je meditatie, geef je jezelf ruimte met stem- en ademoefeningen, met je aandacht in het Nu. Geef je jezelf rust en inzicht. Open jezelf, geef jezelf ruimte, verdiep. In de OMM Class wordt ook gebruik gemaakt van Yoga Nidra

Yoga Nidra

Yoga Nidra wordt heel kort door de bocht ook de yogische slaap genoemd. Het is echter veel meer dan dat en veel meer dan een bodyscan. Yoga Nidra wordt beoefend in een staat tussen waken en slapen in, waar je bewustzijn bijna je kussen raakt. In dit veld is er veel mogelijk, zoals het verwerken van emotionele stukken, belemmerende overtuigingen en meer, terwijl je lichaam volledig in rust is. Een diepgaande yogische methode waarin je jezelf heelt.
In de Nidra lessen zit een opbouw, wordt je begeleid naar de intensere delen van Nidra.

Yoga 4Teens

In deze lessen staan Yin en Hatha Yoga, Mindfulness en ademtechnieken centraal. Ze zijn speciaal afgestemd op tieners, een mooie maar ook wervelende tijd waarin ook hormonaal het een en ander verandert. Door Mindful bezig (te leren) zijn, kom je uit je hoofd in je lichaam. Hierdoor wordt zowel je lichaam als je hoofd rustiger waardoor je hoofd rustiger wordt, jezelf meer rust vindt en je je beter kunt focussen en concentreren. De lessen zijn voor iedereen in de leeftijden van ca 12 tot 17 jaar.

Zwangerschapsyoga

Zwanger zijn is een van de wonderen van het leven, maar kan gepaard gaan met ongemak. Je lichaam wordt zwaarder, je houding verandert. Ook mentaal gebeurt er veel in je lichaam. Zwangerschapsyoga is er op gericht je te blijven bewegen, door je ongemak heen, maar ook te voelen wat je nog wel en niet kunt.
Zachte ademoefeningen zijn gecombineerd met ademoefeningen, houdingen en tips voor de bevalling.
Je kunt al beginnen met zwangerschapsyoga als je weet dat je zwanger bent, tot aan je bevalling. Het is aan jou wanneer je wilt instappen.
Voor de zwangerschapsyoga wordt je 10 achtereenvolgende lessen geboden; wil je nog langer doorgaan dan kun je dit verlengen met telkens 5 lessen tot 37 weken.

Baby yoga

Baby yoga is een heerlijk speelse en gezonde manier om contact te maken. Je beweegt samen met je kindje in combinatie met aanraking, spel en ontspanning. Zo leren baby’s op een positieve manier met stress om te gaan en tot rust te komen. Want ja, zelfs de allerkleinsten hebben soms al stress. En hun ouders! Ook zij kunnen ontspannen tijdens een sessie baby-yoga en genieten van het contact en het plezier van samen spelen.
Baby-yoga is niet alleen leuk, het is ook bewezen goed voor baby’s: ze raken minder snel gespannen en geïrriteerd, yoga draagt bij aan de ontwikkeling van de spijsvertering, de hersenen en het zenuwstelsel, het stimuleert de bloedsomloop, voorkomt voorkeurshouding, versterkt de spieren en maakt soepel.
En minstens zo belangrijk: het versterkt jullie band, bevordert de communicatie en je baby wordt nóg blijer en opener.
De workshop duurt ca 2,5u en is verdeeld over 3 bijeenkomsten.

Lesrooster Feelings Yoga

Wekelijkse groepslessen

De yogalessen worden gegeven in Gezondheidscentrum Beuningen, Aalsterveld 70 en in de Lèghe Polder, Schoolstraat 16, beide in Beuningen
Tevens worden er lessen op locatie gegeven, in privé- en groepsretraites en in de Uiterwaarden.
In de maanden juli en augustus zijn er geen reguliere wekelijkse lessen; hiervoor geldt een aangepast lesrooster (zomerprogramma).

Maandag

9:30 uur – 10:30 uur Yinergy
Yin yoga, mindfulness en oefeningen gericht op je energie en bekken

19:15 uur – 20:15 uur HathaYin yoga:
Combinatie van Hatha en Yin yoga met o.a. aandacht voor adem, lage rugklachten en bekkenbodem

20:30 uur – 21:30 uur OMMM Class:
Meditatie, Mindfulness, Mantra zingen, Ademverruiming (Oxygen) en Yoga Nidra

Dinsdag

18:00 uur – 19:00 uur Yoga4Teens
Yoga, Mindfulness & Ademoefening vanaf ca 12/13 jaar t/m ca 17 jaar

Woensdag

9:30 uur – 10:30 uur Yinergy yoga
Yin yoga, mindfulness en oefeningen gericht op je energie en bekken

19:15 uur – 20:15 uur Hatha Yoga

20:30 uur – 21.30 uur Hatha Yoga

Donderdag

19:15 uur – 20:15 uur Yin yoga (locatie de Lèghe Polder)

Lesgelden en voorwaarden voor de yogalessen vindt je hier!