Reiki

Reiki: wat is het?

Reiki betekent Universele levensenergie. Het is aanwezig in alles wat leeft. De Japanner Mikao Usui heeft de Reiki energie herontdekt en is dit gaan doorgeven.
Iedereen beschikt over zelf genezend vermogen; jouw lichaam doet er alles aan om evenwicht te herstellen en te bewaren, te helen. Reiki versterkt dit proces van zelf genezend vermogen op een zachte en liefdevolle wijze. Als je bijvoorbeeld een wondje op je vinger hebt, heelt dat vanzelf. Door Reiki te geven aan dit wondje wordt het proces van zelfheling versterkt op een zachte en liefdevolle wijze.

De universele levensenergie is ook voor jou

Reiki werkt holistisch en gaat daar naartoe waar jij het nodig hebt. Als een leeg putje dat aangevuld wordt. Daarna waar het nog meer nodig is.
Zowel op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied.
Reiki helpt je o.a. om:

  • dieper te ontspannen
  • beter te slapen
  • bij fysieke en mentale klachten
  • steviger op de grond te staan
  • als HSP er jezelf beter af te schermen en
  • energie van anderen van je af te laten glijden
  • beter bij jezelf te blijven
  • een helder hoofd te krijgen
  • zachtheid en liefde in je hart te voelen
  • vanuit je hart te leven

Omdat je met Reiki energie doorgeeft vanuit het universum, word je er zelf niet moe van. Reiki geeft je juist energie, als je het op de juiste manier toepast. Via je handen breng je de kosmische energie naar plekken in het lichaam waar het nodig is: plekken waar de oorzaak van bepaalde klachten liggen.

Reiki behandeling

Iedereen maakt in het leven dingen mee die zorgen voor stress, onzekerheid, verdriet of pijn. Hierdoor kan het gebeuren dat jouw energie niet meer vrij kan stromen. Er ontstaan blokkades die vervolgens weer kunnen leiden tot fysieke of mentale klachten. Je ervaart spanning, zit veel in je hoofd, voelt je vermoeid of neerslachtig of ervaart een gevoel van vastzitten, om een paar voorbeelden te noemen. Je kunt ook verschillende klachten hebben zonder duidelijke oorzaak.
Reiki kan je helpen weer in balans te komen.

Als Reiki Master geef ik je Reiki in al mijn behandelingen; je hoeft hier niets voor te doen of te laten. Reiki stroomt automatisch daar waar je het nodig hebt of extra kunt gebruiken. Als je het niet wilt, dan maak je gewoon de afspraak met jezelf. Reiki stroomt dan niet naar jou.
Maar waarom zou je het niet willen?

Reiki zorgt ervoor dat de verbinding met de universele energie wordt hersteld en kan je helpen de energie weer vrij te laten stromen. Je kunt de werking op diverse niveaus en manieren merken. Zacht maar krachtig, je ervaart sowieso ontspanning.
Dit alles door de eenvoudige methode die Reiki is: met handopleggingen en eventueel met ondersteuning van wat je verder nodig hebt, bijvoorbeeld persoonlijke coaching, massagetherapie of NEI therapie, of ondersteuning van Bloesem remedies of geleide meditaties. Hoe sterker de energie is die wordt doorgegeven, hoe meer balans je kunt bereiken.
Dat je zelfs na een burn-out meer in balans kunt komen.

Reiki inwijding cursussen

Uiteraard kun je zelf ook worden ingewijd in Reiki. Zo kun je er zelf mee gaan werken. Het verandert niet alleen jouzelf maar ook jouw omgeving. 

In mijn Reiki cursussen leer ik je hoe je dit doet bij fysieke, emotionele en mentale klachten. Anders dan bij bijv. magnetiseren, wordt je van Reiki niet moe; je geeft het immers door vanuit vanuit het universum. Reiki geeft je juist energie, als je het op de juiste manier toepast. Via je handen breng je de kosmische energie naar plekken in het lichaam waar het nodig is: plekken waar de oorzaak van bepaalde klachten liggen. Het stroomt altijd naar de juiste plek.

Reiki 1
Met de inwijding in Reiki 1 maak je zelf kennis met de Reiki energie, voor jezelf.
Natuurlijk leg ik je eerst het een en ander uit en ga je ervaren. Ik leer je gronden en afschermen en neem je mee in een diepere ontspanning.
Na de inwijdingen oefen je in jezelf Reiki geven. Dit doe je vervolgens minimaal 21 dagen iedere dag. Selfcare is key; in ons drukke leven een must.

Je voelt vanzelf of je toe bent aan een volgende stap in Reiki; het geven van Reiki ook aan anderen. Tussen Reiki 1 en Reiki 2 zit minimaal 2 maanden.

Reiki 2
In deze cursus herhalen we wat nodig is (o.a. hoe staat het met jouw selfcare?) en neem ik je mee in de volgende stap:
het geven van Reiki aan anderen. Hierbij oefen je o.a. op je medecursisten, na de inwijding.
Je leert Reiki symbolen kennen en toepassen, passend bij de situatie.
Je ervaart ook dat jouw Reiki energie krachtiger wordt en leert hoe je Reiki op afstand kunt geven.

Geef je jezelf en anderen al minimaal 3 maanden Reiki, weet je hoe je de symbolen gebruikt en ben je toe aan meer dan is de inwijding in Reiki 3 – Reiki Master iets voor jou.

Reiki 3 – Reiki Master
Op deze dag herhalen we weer wat nodig is van de voorgaande Reiki cursussen.
En je ontvangt het Reiki Master symbool. Ervaar je krachtige energie.
Je mag zelf kiezen of je alleen Reiki Master wilt worden of dat je ook anderen wilt gaan inwijden. Dit zit bij elkaar bij mij.
Sommige opleiders kiezen voor een 3a en een 3b; bij mij is dat ineen. Je bepaalt zelf of je dat wilt en of je er iets mee doet natuurlijk.
Je oefent weer op je medecursisten en ontvangt natuurlijk ook.
Een heel bijzondere dag vind ik zelf; de inwijding maar ook de ervaring zelf als Reiki Master.

Heb je elders Reiki 1 en/of 2 gedaan dan kun je gerust instromen in mijn trainingen.
Wil je meer oefenen na Reiki 1 of 2, kom dan naar de Reiki oefen avond!