Massage & Therapie

Massage zorgt voor een ontspanning in lichaam en geest. Fysiek verminder je spanning in je spieren en bindweefsel(s), verbetert je doorbloeding, worden afvalstoffen sneller afgevoerd en verbetert je immuunsysteem.
Mentaal werkt dit ook zeker door. Je laat spanning los en laad jezelf op. Je wordt je bewust van je lichaam en bent zo minder in je hoofd bezig. Hierdoor ervaar je meer ontspanning en energie, er ontstaat meer ruimte om je eigen behoeften te voelen en dit naar je leven te vertalen.
 

Wanneer je klachten ervaart, is er ook een oorzaak. Samen met jou ga ik op zoek naar de oorzaak zodat niet alleen je klachten verminderen, maar het liefst ook wegblijven. In mijn holistische visie kijk ik naar de gehele mens, alles in je lichaam vertelt je iets. Door te testen, te voelen en te weten.
Bij de intake en behandeling staan we stil bij je klachten en wat er wellicht aan de hand kan zijn. Zeker chronische klachten (langer dan een half jaar) hebben een onderliggende oorzaak, iets waar je wellicht niet bij stil staat.  

Door mijn opleidingen, ervaring en specialismes kan ik uit veel mogelijkheden kiezen en maak ik jouw maatwerk behandeling. Door te testen, jou te horen, te voelen en te weten. Massagetherapie is altijd maatwerk; het bevat (doorgaans) meerdere componenten en worden behandeltechnieken gecombineerd. Altijd in overleg. Uiteraard kun je ook preventief bij mij terecht.
Je kunt o.a. terecht voor:

 

Sportmassage, Medical Taping & Dry Needling

Sportmassage zorgt voor bevordering van herstel in rust of na sportbeoefening. Massage houdt de algehele conditie van het lichaam in stand en kan het herstelproces bij bijvoorbeeld een blessure ondersteunen. Het zorgt voor ontspanning zowel in de spieren en aanhechtingen, afvoer van afvalstoffen zoals melkzuur, bevordert de doorbloeding van de spieren en draagt bij aan een algehele ontspanning.
Tevens zorgt de massage voor de afvoer van afvalstoffen zoals melkzuur een versnelde afvoer van vocht en afvalstoffen uit het spierweefsel , waardoor eventuele spierpijn wordt verminderd en de hersteltijd van het lichaam wordt verkort. De massage kan zowel een deelmassage, zoals onderrug, nek en schouders of benen, als een gehele lichaamsmassage zijn. De Klassieke ontspanningsmassage is een vergelijkbare massage.

Medical Taping en Dry Needling

Bij blessures en pijnlijke spieren is naast massage soms een extra handeling nodig of aan te bevelen.
Met Dry Needling (Gan Zhen methode) wordt een steriele (acupunctuur)naald in de spierknoop of pees gebracht om de spanning in de spieren op te lossen. Deze wordt altijd gecombineerd met acupunctuur om jouw klachten op een complete manier te verminderen, en niet alleen lokaal. Kijk voor meer uitleg bij acupunctuur.

Medical Taping is een elastische tape die op de huid aangebracht wordt. Dit zorgt ervoor dat de pijn en druk receptoren in de spier worden ontlast waardoor er minder pijn en een betere beweging van de spieren en het omliggende bindweefsel gaat plaatsvinden. Door een betere beweging en werking van de spieren worden hierin ook blokkades verminderd. Ook ondersteunt Medical Taping herstel van traumaweefsel van bijvoorbeeld een omgezwikte enkel of instabiele gewrichten.
Medical Taping kan naast pijnlijke spieren ook (pijn)klachten verlichten van o.a. menstruatie, hooikoorts, (lymfe)oedeem, littekens en nog vele andere toepassingen.

Bindweefselmassage en Lymfedrainage

Bindweefselmassage
Door rollen, plukken en kneden van de diepere lagen van de huid in diverse richtingen, worden verklevingen in het bindweefsel gestimuleerd om los te laten.
De diverse huidlagen, lymfe, spieren en organen krijgen meer ruimte en een betere doorstroming en doorbloeding wat je lichaam ten goede komt.
Iedere zone van je huid staat in verbinding met delen en gebieden in je lichaam. Door dit te stimuleren kom je niet alleen losser in je vel te zitten, maar stimuleer je ook de betreffende reflexgebieden.
Bij verklevingen, littekenweefsel en bij vastzittende spanning ontstaan door stress of burn-out wordt na de behandeling vaak ruimte ervaren.
Enkele dagen kan een beurs gevoel merkbaar zijn.

Manuele Lymfedrainage (MLD)
De originele lymfedrainage techniek, ontwikkelt door Dr. Emil Vodder, is een zeer zachte vorm van behandelen.
geschikt bij een zeer groot scala aan klachten zoals zwellingen (oedeem), verstuikingen, bloeduitstortingen, spierpijnen, spierletsels, dystrofieën, slapeloosheid, klachten aan het zenuwstelsel en klachten als gevolg van stress.
Door zachte, pompende bewegingen wordt tijdens de manuele lymfedrainage de vochtopname door de lymfevaten bevorderd en het functioneren van goede vaten gestimuleerd. Met specifieke handgrepen wordt de eigen beweeglijkheid van het lymfe vaten systeem geactiveerd en gestimuleerd wat de afvoermogelijkheden van lymfe doet vergroten.
Hierdoor wordt het lymfestelsel en daardoor het immuun stelsel gestimuleerd, wat ook na griep en verkoudheid, ziekte en ziekenhuisopname zeer welkom is.

Acupunctuur, acupressuur & Dry Needling

Acupunctuur en acupressuur gaan uit van het (weer) in balans brengen, zowel van jouw fysieke lichaam als op mentaal, emotioneel en spiritueel vlak.
Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde en de Traditionele Japanse Geneeskunde heeft ieder levend wezen energiebanen in het lichaam, meridianen genaamd. Door blokkades in deze energiebanen ontstaan er overschotten en leegtes waardoor er zowel fysieke als mentale klachten ontstaan.
Door behandeling van de meridianen en specifieke punten op de meridianen, waarin de blokkades zich bevinden, gaat de energie weer doorstromen waardoor klachten verminderen en kunnen oplossen. Deze specifieke punten worden ook wel acupunctuurpunten genoemd.
Bij acupunctuur gebruik ik speciale acupunctuurnaaldjes die op specifieke punten in je lichaam gezet worden, ik werk hierbij met o.a. de 7 Meesterpunten. bij acupressuur stimuleer ik de acupunctuurpunten handmatig.

Gan Zhen, de Chinese Dry Needling is een specialisatie in de acupunctuur.
Hiermee los ik op zeer zachte wijze triggerpoints en spierknopen op. Dit is een geheel andere techniek, methode én andere ervaring dan de Dry Needling die je kunt ondergaan bij bijvoorbeeld de fysiotherapie.
Deze warme, zachte methode zorgt voor verlichting, een minimale stress reactie van je lichaam gevolgd door het goed aanmaken van endorfine en serotonine wat een natuurlijke pijnstillers zijn van je lichaam. Door ook het hele lichaam en specifieke locatie te behandelen ervaar je, naast minder last van triggerpoints (spierknopen en -strengen) meer algehele balans.

Tevens werk ik, naast Shiatsu, de Japanse drukpuntbehandeling, met massages en strijkingen van de meridiaanbanen om zo je fysieke en mentale klachten te verlichten en de balans te herstellen.

Auriculo: Ooracupunctuur en Oorreflexologie

Niet alleen in voeten, handen maar ook in het oor is de hele mens weerspiegeld.
Oor acupunctuur kenmerkt zich door het plaatsen van acupunctuurnaaldjes op gebieden van organen, acupunctuurpunten en meridianen.
Door het aanraken en stimuleren van deze plaatsen worden o.a. (chronische) pijnklachten, gewrichtsklachten, algehele disbalans, mentale klachten, hormoondisbalans verlicht en in balans gebracht.
Bij Oor acupunctuur werk ik met kleine acupunctuurnaaldjes en verblijfsnaaldjes, bij oor reflexologie handmatige stimulans met magnetische bolletjes en zaadjes (deze werken subtieler).
Dus ook als je bang bent van naalden kun je dus op deze manier behandeld worden!

De behandeling duurt ca 30 tot 45 minuten waardoor het zijn werking goed doet, daarna worden de naaldjes verwijderd. Dit gebeurt nagenoeg zonder last; je voelt een klein prikje bij het plaatsen van het naaldje, daarna wordt het gebied doorgaans warm.
Verblijfsnaaldjes, magnetische bolletjes en zaadjes blijven ca 7 tot 14 dagen op het oor zitten. Behandeling vindt alleen plaats op het buitenoor en de oorschelp.

Een kleine greep wat met Auriculo behandeld kan worden:
– chronische pijnen, pijnverlichting
– hoofdpijnen, migraine
– spierpijnen
– overprikkeld zenuwstelsel
– gewrichtspijnen en -beperkingen o.a. tenniselleboog, frozen shoulder, nek- en rugklachten, heup-, knie- en enkelklachten.
– allergieën en huidklachten o.a. hooikoorts (acute klachten én preventief), eczeem, psoriasis
– algehele disbalans fysiek
– algehele disbalans mentaal
– hormonale disbalans
– ondersteuning bij stoppen met roken en andere verslavingen
– ondersteuning bij afvallen
– stress gerelateerde klachten en overprikkeling
– burn out
– depressies en angst- en paniekklachten
– menstruatieklachten en -pijnen, PMS
– Post natale depressie

Cupping, Guasha en Tok Sen therapie

Naast Traditionele Shiatsu therapie wordt er in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM), de Ayurveda, Thaise en Indonesische geneeskunde met o.a. Cupping, Guasha en Tok Sen gewerkt.

Het doel van deze therapie is het behandelen van blokkades in zowel spieren en gewrichten als in de energiebanen van het lichaam (meridianen). Dit werkt diep door in de onder en omliggende weefsels.
Een greep uit de vele toepassingen:
– hoofdpijn
– nek- en schouderklachten
– RSI/CANS/Frozen shoulder/Tenniselleboog ea
– gewrichtspijn
– fibromyalgie
– slapeloosheid
– allergie
– verkoudheid

Cupping therapie kenmerkt zich door het werken met cups, die zowel bewegend als stil geplaatst kunnen worden op vastzittende spieren en blokkades in de energiestromen. Door middel van een vacuüm dat wordt gecreëerd wordt het weefsel eronder gestimuleerd om de blokkade los te laten. Er ontstaat meer ruimte in het bindweefsel zodat ook de spieren beter kunnen bewegen. De huid kan verkleuringen vertonen en gevoelig/beurs aanvoelen. Dit zal zijn op plaatsen waar de energiestroom geblokkeerd is.

De Guasha therapie is een behandeling die gebaseerd is op oude Chinese technieken om de Chi (energie) in het lichaam op gang te brengen.
Door middel van de speciale olie en een schraper van jadesteen of roze kwarts wordt de kwaal of ziekte als het ware uit het lichaam geschraapt.
Door de verkleuring die de huid op plaatsen van geblokkeerde energiestroom krijgt, wordt het lichaam zelf aangezet tot het opruimen van de afvalstoffen die de blokkade veroorzaken. De huid kan ook beurs aanvoelen. wees gerust, dit trekt weg.

Voor Guasha en Cupping therapie geldt, naderhand niet insmeren en pas na 24 uur douchen! Ook pas na 24 uur de huid (met mate) blootstellen aan zonlicht.

Tok Sen therapie is een zachte behandeling met een speciale ‘hamer en beitel”. Deze zachte methode werkt diep door en moet niet onderschat worden.
Door ritmisch bepaalde delen van het lichaam (of hele lichaam) te behandelen, wordt door de trilling het weefsel gevraagd om de blokkades los te laten. Ook dieper liggend weefsel wordt hiermee aangeraakt. Tevens wordt dit ingezet op energiebanen in het lichaam zodat de doorstroom verbetert.
Bij Tok Sen wordt met beschermende mantra’s gewerkt.

Ayurvedische therapie

De eeuwenoude Ayurvedische therapie, bekend uit India, is inmiddels in ons Westen bekend en heeft haar geneeskracht reeds bewezen. Deze ‘levensleer’ houdt niet slechts een massage in maar is veelomvattender; naast massage(therapie) gaat de Ayurveda verder met reiniging, voedingsleer, beweging (yoga) en levensinzichten (mindfulness en meditatie) wat een sterke geneeskrachtige werking heeft. Een ware mind, body & soul therapie!

De Ayurveda werkt preventief en is voor de gezonde mens bedoelt; houdt jezelf in balans dan kun je de facetten van het leven aan. Echter, de Ayurveda is ook zeer geschikt voor een tal van lichamelijke en geestelijke klachten waar diverse behandelingen voor zijn. Een greep hieruit zijn o.a. verdriet en depressie, burn out klachten, weinig energie, vermoeidheid, reumatische pijnen, spierklachten.
In deze mooie holistische geneeswijze wordt gekeken naar waar je op dit moment uit balans bent, en hoe je dit weer in balans kunt krijgen. Samen met jou kijk ik hiernaar en stem ik jouw behandeling op af. Altijd werk ik met zuivere, biologische en authentieke kruiden, oliën en grondstoffen.

  • Sharva Abhyanga massage: reinigende en balancerende full body lichaamsmassage met warme (kruiden)olie.
  • Marma massage: balancerende en ontspannende massage met warme (kruiden)olie waarbij de marma punten (vitale energiepunten) zacht gemasseerd worden.
  • Navarakizhi: sterk ontgiftende, verzachtende en verjongende massage met warme olie, rijstbuiltjes met kruiden in (plantaardige)melk
  • Pinda Sweda Kruidenstempel: sterk ontgiftende en weerstand verhogende massage met warme olie en kruidenbuiltjes
  • Pada Abhyanga: vitaliserende en ontspannenden voet en been massage therapie.
  • Shila Abhyanga: Ayurvedische full body hot stone of Jade stone massagetherapie
  • Shiro Abhyanga: Ayurvedische hoofd, gezicht en nek/decolleté massage met natuurlijk face serum, ontspannend en liftend
  • Udara massagetherapie: Buik massage met warme kruidenolie. Indien nodig wordt er ook gewerkt met pakkingen op de onderrug.
Chakra balance

Iedereen heeft energiecentra. In de Ayurvedische geneeskunde heten dit chakra’s (spreek uit Tjakra’s). Deze energiecentra kunnen in balans zijn, geblokkeerd zijn maar ook te ver open staan. Bij de 2 laatstgenoemden is er een disbalans waardoor je fysieke en mentale klachten kunt krijgen. Ook emotioneel en spiritueel heeft dit impact op je. Je voelt je niet meer goed in contact met jezelf. In de Chakra balance test ik uit welke chakra’s dat zijn en herstel de energie door massage en energetisch werk.

Shiatsu therapie

Shiatsu is een Japanse holistische massagetechniek die wordt ingezet om lichaam en geest in balans te brengen, je vitale levensenergie te activeren.
In het Japans is Shi vinger en Atsu druk. Hierbij wordt gewerkt met duimen, vingers, handpalmen én het eigen lichaamsgewicht om druk uit te oefenen op acupunctuurpunten, meridianen, spieren. Dit zorgt voor ontspanning, soepelere spieren en gewrichten, een goede circulatie in het lichaam.
De behandeling is erop gericht blokkades op te heffen, bijvoorbeeld in de vorm van vastzittend weefsel, zoals bindweefsel of spieren en onvoldoende bloeddoorstroming. De shiatsu-therapeut kan deze verstoringen opsporen, en via massage- en manipulatietechnieken het weefsel weer zacht en soepel maken en de bloedstroom herstellen. Alles kan weer vrij stromen en klachten verdwijnen of verminderen. Dat kan in het aangedane gebied zijn maar ook een storing op een andere plek in je lichaam. Je kleding blijft aan. Het is aan te raden niet in strakke of stugge kleding te komen.

Japanse gezichts- en hoofdmassage | Massagetherapie bij hoofdpijn

Deze gezichts- en hoofdmassage kenmerkt zich door o.a. lichte bindweefsel technieken die de huid stimuleren tegen veroudering. Het maakt verhardingen in nek, schouders en decolleté los en zorgt voor een vitaal en fris hoofd. Ook wordt er drukpunt massage (acupressuur) toegepast om verstoringen op te heffen, je balans te herstellen en je energie weer te laten doorstromen.
Je voelt je hierna weer helder en vitaal en je huid vaart er wel bij!

Reflexologie: voetreflex therapie, hand- en gezichts Reflexologie

Reflexzone therapie is gebaseerd op de wetenschap dat het hele lichaam, dus alle organen, spieren en weefsels, is weerspiegeld in de voeten, de zogeheten reflexzones. Door op voet, hand of gezicht reflexzones te stimuleren, worden er impulsen doorgegeven aan o.a. bind- en zenuwweefsel. Dit zorgt ervoor dat er een betere doorbloeding en doorstroom in het overeenkomstige reflexgebied wordt gecreëerd; tevens wordt het zelfhelend vermogen van je lichaam sterk gestimuleerd. Door ook meridianen in het behandelde gebied te stimuleren blokkades op te ruimen, komt er meer doorstroom in het hele lichaam.

Klachten verminderen om vervolgens te kunnen verdwijnen, je immuunsysteem wordt versterkt, je voelt je energieker.
Voetreflextherapie geeft goede resultaten bij o.a.:
– Stress en rusteloosheid
– Slapeloosheid en (chronische) vermoeidheidsklachten
– Hoofdpijn en migraine
– Nek- en schouderklachten
– AD(H)D klachten
– Hooikoorts, allergie en verkoudheid (ook chronische)
– Spijsverteringsklachten
– Lymfedrainage
– Weerstandverhoging
– Preventief ter bevordering van de gezondheid (onderhoud)
– Bewustwording lichaam en problemen

Mocht je niet op de voeten behandeld kunnen worden, dan kan hand- en gezichtsreflexologie zeker ook een optie zijn. Ik ben geschoold in zowel de Westerse als Oosterse (voet) reflextherapie.

Haptische (energetische) massage coaching, integrale massage

De haptische massage is een integrale therapie.
Hierbij ligt de nadruk om zelf te (gaan) voelen en te ervaren hoe het met je energiepeil of blokkades is gesteld in bepaalde delen van je lichaam.
Zo wordt je bewust van wat je vasthoudt of juist teveel loslaat, waar je geen aandacht voor hebt. Bewustwording is altijd de eerste stap naar je balans hervinden, heling.
Jij voelt en ik voel. Ik geef je aan wat ik voel, coach je naar je klacht, je gevoel. Ik stel je vragen, wat zit je werkelijk dwars, wat wil je en vooral wat heb je nodig?
Hierbij worden soms gevoelige snaar geraakt wat er helemaal mag zijn; alles van jou mag (er) volledig Zijn. Altijd in een warme, veilige bedding.

Haptische bekken massage

Het bekkengebied is de basis van ons leven. Het zegt iets over de manier hoe stevig je in je leven staat.
Je bestaansrecht, basisgevoel, zekerheid en onzekerheid, stabiliteit, standvastigheid, seksualiteit.
Spanningen in je leven omtrent deze thema’s zorgen er voor dat dit gebied vast gaat zitten. Deze spanningen hebben dan weer gevolg voor de onderliggende belangrijke organen: nieren, bijnieren, blaas, darmen, baarmoeder, eierstokken en prostaat.
De organen staan in verbinding met spieren vanuit het bekken naar benen, billen en rug; er kunnen daarom veel pijnklachten ontstaan in deze gebieden.
Problemen aan het bekken zorgen dan ook meestal voor problemen bij het bewegen van je gehele of gedeeltelijke lichaam.
Tijdens de Haptische bekkenmassage wordt je uitgenodigd om te voelen waar de pijn, klacht of blokkade zit om hier vervolgens extra aandacht aan te besteden.
Belangrijk bij deze energetische massage is accepteren; durven voelen, willen voelen. Vanuit nieuwsgierigheid voelen wat op dat moment aanwezig is, zonder hier een oordeel op te leggen, of het te willen veranderen. Een oordeel zorgt immers weer voor stress.

Enkele indicaties:
– Klachten tijdens de zwangerschap
– Pijn aan het SI gewricht
– Lage rugpijn
– Pijn in de benen
– Aanhoudende pijn in het bekken
– Rusteloze benen (RLS)
– Slaapproblemen
– Bekkenpijn na een bevalling of keizersnede
– Buikklachten

Holistic Pulsing

Bij een Holistic Pulsing wordt je lichaam in beweging gezet. In jouw eigen natuurlijke ritme wordt je bewogen, om spanningen los te laten en ontspanning en inzicht te verkrijgen. Van oorsprong wordt hiermee het wiegen in de baarmoeder nagebootst, en raakt jouw veiligheid en geborgenheid.
Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water, zowel in als buiten de diverse lichaamscellen. Hierin worden voedingsstoffen maar ook afvalstoffen vervoert.
Al dit samen zorgt ervoor dat je lichaam op celniveau gaat loslaten wat er niet hoort te zitten. Dit heeft een uitwerking naar je lichaamsbewustzijn, jouw emoties en gevoelens, jouw gevoel van veiligheid, jouw kern.
De behandeling is met kleding aan, ik nodig je uit om te ervaren en te voelen.

Reiki

Reiki (Usui) is de universele levensenergie en voor iedereen heilzaam en geschikt.
Het zelfgenezend vermogen van het lichaam is erg groot; Reiki helpt op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak energie en balans in het lichaam te herstellen. Het gaat daar waar het nodig is, het ontspant, verwarmt, heelt.
Naast behandelingen geef ik als Reiki Master ook inwijdingen in cursusvorm.
Hier vind je meer informatie over Reiki

Zwangerschapsmassage en -Reflexologie

Tijdens de zwangerschap verandert er veel in je lichaam, zowel hormonaal als door toenemend gewicht en een veranderende houding. De Zwangerschapsmassage en -Reflexologie is daarom een zeer waardevolle ondersteuning in deze bijzondere tijd. Je lichaam werkt immers voor twee.
Verschillende klachten die tijdens een zwangerschap ontstaan, kunnen behoorlijk verminderd worden. Het is een ondersteuning bij rugklachten,  hoofdpijn, misselijkheid, beenkrampen of vermoeide benen, oedeem, verminderde bloedcirculatie en verminderde stoelgang.
Ook heeft de zwangerschap invloed op je geestelijke en emotionele gesteldheid, spanningen kunnen zwaar gaan wegen.
Door massage en Reflexologie kun je makkelijker spanningen loslaten, het werkt zowel ontspannend als vitaliserend.
Een grote meerwaarde is het feit dat een zwangerschapsmassage de band tussen moeder en kind versterkt.

– Bij lage rugklachten, bekkeninstabiliteit
– Bij verminderde energie
– Bij vochtophoping in de benen en armen
– Bij klachten rondom de schouderbladen
– Tips voor thuis

Reflexologie kan naast klachten en meer balans in de zwangerschap zelf, tevens worden ingezet voorafgaand aan of tijdens de bevalling.

Babymassage, baby yoga en baby reflexologie

Aanraken is de eerste levensbehoefte. Geef een pasgeborene voeding zonder aanraking en het overlijdt.
Aanraking zorgt voor geborgenheid en veiligheid, en een goede ouder-kind band.
Zo heeft huid-op-huidcontact in de eerste dagen na de geboorte een blijvend effect op de intellectuele capaciteiten en ontwikkelen kinderen die veel gedragen worden zich motorisch beter. Bovendien draagt het bij aan de rijping van de prefrontale cortex, het deel van het brein dat een grote rol speelt bij functies als geheugen, leervermogen, taal, concentratie en ruimtelijk inzicht en dat daarnaast ook nog ons gedrag reguleert.
Wanneer je kindje huilt, maakt het stresshormonen aan; wanneer je als ouder/verzorger liefdevol reageert, aanraakt, brengt dit rust en balans; het parasympatische zenuwstelsel wordt hierdoor geactiveerd.

Babymassage maakt je baby blij!
De massage ontspant, stimuleert een goede werking van de organen en energiebanen en verbind je meer met je kindje. Het is ook voor jezelf heerlijk ontspannend om te doen! De massage duurt ca 30 minuten tot 50 minuten en kun je gewoon zelf leren bij Iris. Natuurlijk kan je baby gemasseerd worden maar het is fijner voor jullie om dit zelf te leren. De workshop babymassage duurt ca 3 uur totaal, verdeeld over 3 ochtenden. Dit kan zowel in groepsworkshop als in een privé workshop zijn, waarin 1 op 1 contact centraal staat.
Ook als je meer kinderen hebt, kun je die dan meenemen naar de workshop. Dan kunnen ze meteen meekijken.

Babyreflexologie combineert therapeutische en rustgevende handelingen met de helende effecten van de stimulering van voetreflexpunten.
Het werkt erg snel omdat baby’s nog geen jaren de tijd hebben gehad om afvalstoffen op te bouwen. Hierdoor reageren baby’s sneller en beter op een behandeling.  Het resultaat is een gelukkige, gezonde baby. Een sessie babyreflexologie duurt minder lang dan bij volwassenen, van 5 à 10 minuutjes tot maximaal 30 minuten afhankelijk van de leeftijd en/of de klacht.
Zou je zelf willen leren hoe je een makkelijke en korte reflexologie massage op jouw eigen baby kan toepassen? In de workshop Baby reflex van ca 2 uur kun je bij Iris van Wessel babyreflexologie leren om zo je kindje zelf te kunnen helpen.

Baby-yoga is een heerlijk speelse en gezonde manier om contact te maken. Je beweegt samen met je kindje in combinatie met aanraking, spel en ontspanning. Zo leren baby’s op een positieve manier met stress om te gaan en tot rust te komen. Want ja, zelfs de allerkleinsten hebben soms al stress. En hun ouders! Ook zij kunnen ontspannen tijdens een sessie baby-yoga en genieten van het contact en het plezier van samen spelen.
Baby-yoga is niet alleen leuk, het is ook bewezen goed voor baby’s: ze raken minder snel gespannen en geïrriteerd, yoga draagt bij aan de ontwikkeling van de spijsvertering, de hersenen en het zenuwstelsel, het stimuleert de bloedsomloop, voorkomt voorkeurshouding, versterkt de spieren en maakt soepel.
En minstens zo belangrijk: het versterkt jullie band, bevordert de communicatie en je baby wordt nóg blijer en opener.
De workshop duurt ca 2,5u en is verdeeld over 3 bijeenkomsten.


Ook hiervoor kun je terecht

Zoals de lotusbloem uit de modder zijn weg naar het licht zoekt,
zo is het nodig voor jou om te voelen, te helen en te groeien, naar jouw licht.
Het licht in jezelf, er is geen mooier.


Mijn behandelingen zijn er speciaal voor jou, voor als je nét dat beetje extra nodig hebt, zoekt.
Ont-laden en opladen, inzicht krijgen in bv. wat er gebeurt, helderheid in wat je nodig hebt.

Door al mijn competenties in te zetten, begeleid ik je naar meer helderheid, ontspanning en inzicht.
Door diverse massages, lichaamsgerichte coaching, ademwerk, yoga.
Waar en wat jij nodig hebt, altijd maatwerk en in overeenstemming met jou.
Met voldoende tijd om weer tot jezelf te komen.

Ademwerk

Met ademwerk komt er beweging op allerlei vlakken.
Fysiek laat het je ademhaling verbeteren, verdiepen. Het laat het je lichaam weer voelen, openen. Je voelt diepe ontspanning en de ruimte die je jezelf geeft.
Emotioneel helpt het je lastige vraagstukken te verhelderen, gebeurtenissen, emoties en trauma te verwerken wat nog aandacht nodig heeft.
Spiritueel en energetisch helpt het je helder te krijgen welke weg in te slaan, jezelf stevig op de grond te zetten en blokkades op te ruimen.
Als professioneel en geregistreerd ademcoach coach en begeleid ik je, in een veilige bedding.

Closing the Bones Ritual

In vroeger tijden was het heel normaal om een ritueel te ondergaan voor het afsluiten van een speciale of heftige periode in je leven. Door dit ritueel te ondergaan ga je weer terug naar jezelf, kun je beter aanvoelen wat je nodig hebt, verzachten daar waar nodig en makkelijker verwerken wat er gebeurd is. Ook mooie gebeurtenissen kunnen toch een diepe inpact hebben op je, zoals bijvoorbeeld zwangerschap en bevalling. Uiteraard zijn er vele gebeurtenissen die een diepe indruk kunnen achterlaten.
Tijdens dit liefdevolle ritueel wordt je energetisch behandeld met Reiki, wordt je lichaam ingepakt, gewiegd en gesteund, zodat je helemaal naar jezelf kunt, kunt verwerken, kunt helen.