Namasté Cacaoceremonie met Ademwerk en Soundhealing

Cacao wordt al duizenden jaren gebruikt als een heilige drank om te verbinden met het goddelijke. In een ceremonie wordt cacao op een bewuste manier gerespecteerd als een heilig plantmedicijn, zoals dit ook bij de Maya’s en Azteken het geval was.
Het is een krachtige katalysator voor innerlijke heling.

Cacao Medicijn van het hart ~ Medicina del corazon


Cacao helpt je je (weer) te verbinden met je hart, bewustzijn en zelfcompassie te vergroten en je te ondersteunen op je pad en in je persoonlijke groei. Het behoort niet tot de psychedelica, creëert geen dingen die er niet zijn maar helpt je te voelen, te ervaren en inzicht te krijgen.

In de Namasté cacao ceremonies wordt uitsluitend met zuivere, pure cacao gewerkt, biologisch en ecologisch geteeld.
Pure cacao bevat van origine theobromine wat zorgt voor meer energie, focus en stimuleert de bloedsomloop. Het beschermt het hart en het cardiovasculaire systeem van je lichaam. Het bevat anti-oxidanten en mineralen (o.a. magnesium) om je lichaamsprocessen goed te laten werken.
Cacao stimuleert ook de aanmaak van serotine, ons ‘gelukshormoon’ wat zorgt voor positiviteit en stressvermindering.

Het prepareren van de cacaodrank gebeurt zorgvuldig, met aandacht en liefde. Tijdens de ceremonie maak je verbinding met de cacaoplant, waarna het zijn werk voor je gaat doen. De cacaodrank wordt traditioneel bereid met cayennepeper (het is beslist niet heet) en evt. andere kruiden en specerijen, soms licht gezoet met honing of palmsuiker.

In de Namasté cacao ceremonies wordt de cacaodrank bereid met cayennepeper met dadels, kruiden en specerijen, die voor meer inzicht, openheid en ontspanning zorgen. Het is een vegan drank.
Na de beginmeditatie en het drinken van de cacao wordt je op eigen en unieke wijze meegenomen in muziek en klank naar het ademwerk; ontspannend en transformerend, en samen met de cacao inzicht gevend. In de soundhealing voel je de diepere ontspanning van jouw lichaam en geest.

Naderhand is er fruit en thee. Zo kun je weer rustig bijkomen van je reis. Als je wilt, is er ruimte om naderhand na te praten en ervaringen te delen. Uiteraard mag je ook de ervaring en innerlijke rust bij je bewaren.

Praktische info:
Heb je allergieën, pathologie of ben je zwanger, laat dit dan tijdig weten. De dosering maar ook het ademwerk wordt dan aangepast naar jouw persoonlijke omstandigheden. Deelname is op eigen risico.

Je wordt aangeraden om 2 tot 3 uur tevoren niet meer te eten, goed water te drinken op de dag van de ceremonie én de dag er na. Cacao heeft een wat uitdrogend effect.

Er zijn comfortabele matjes en (grote) meditatiekussens aanwezig. Neem voor jezelf een handdoek voor over de mat, dekentje en evt. een klein kussen mee voor onder je hoofd. Je wordt toegedekt wanneer daar de tijd voor is. Heb je iets anders nodig, laat het weten.

In de agenda staan de data, locatie en tijd vermeld.
Investering is € 39,50 per persoon.