NEI therapie

 

Wat is NEI Therapie

NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie.
Het is een unieke en heel doeltreffende therapievorm om emotionele problemen, lichamelijke klachten, onverwerkte incidenten en trauma’s op een vriendelijke manier op te sporen en definitief op te lossen.
NEI is samengesteld uit het beste van de Oosterse en Westerse geneeswijzen en is gebaseerd op principes uit onder andere psychotherapie, acupunctuur, neurowetenschappen, bio-kinesiologie, Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Emotional Freedom Technique, Integra en Touch For Health.
Daarnaast maken we gebruik van affirmaties, visualisaties en je ademhaling. Ook ondersteunende middelen vanuit de homeopathie en fytotherapie worden toegepast. 

Van klacht naar Kracht

Hoe werkt NEI therapie?

Je lichaam onthoudt alles wat er in en met je gebeurd; dit heet het psycho emotioneel geheugen. Alles in jou en van jou wilt gezien en gehoord worden, erkend.
Op het moment dat dit niet zo is, door emotionele of fysieke klachten die maar niet overgaan, trauma of andere onverwerkte incidenten, gaat je lichaam protesteren. Je kunt niet meer verder in de overlevingsstrategieën die je in je kindertijd gecreëerd hebt. Dit deed je om zo min mogelijk pijn te ervaren, om zo makkelijk mogelijk door te kunnen gaan met leven. Iedereen heeft dit gedaan, je bent dus niet de enige! Ook als je van mening bent dat dit niet zo is voor je.
Met NEI therapie kun je vaak in 1 tot 3 sessies van je klacht af zijn. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de aard en de impact van de verstoring. Bij kinderen is vaak 1x voldoende.

Wat kun je met NEI?

Met NEI therapie kun je op een zachte manier je klachten te lijf, definitief. Wat al naar boven is gekomen, is gezien en gehoord en heeft geen stem meer nodig via jouw lichaam. NEI nodigt je uit om anders naar je klacht te kijken, de oorsprong ervan te begrijpen en te verwerken.

NEI therapie is in te zetten voor talloze oorzaken van verminderde vitaliteit, hieronder een greep uit de vele mogelijkheden:
– Hoofdpijn en migraine
– Spier- en peesklachten al dan niet chronisch
– Mentale problemen bijv. overwerktheid en burn-out
– Algehele disbalans
– Ziekten
– Hooikoorts en andere allergieën aanpakken
– Menstruatieproblemen, overgangsklachten en andere hormoonverstoringen
– Gewichtsverlies, aankomen in gewicht
– Verslavingen bijv. stoppen met roken
– Vaccinaties ontstoren
– Zielsprocessen en bewustwording, karmische verbindingen verbreken
– Mentale problemen bijv. overwerktheid en burn-out.

De NEI sessie zelf

We gaan in de NEI sessie samen op zoek naar de werkelijke verstoring, naar de oorzaak van de verstoring of blokkade die je nu ervaart.
Dit doen we op basis van prioriteit, wat voor jou het meest belangrijk is, wat je lichaam, jouw onderbewuste aangeeft. Vervolgens test ik uit aan de hand van mijn biotensor of door spiertesten wat er onder de verstoring zit. Het is hierdoor niet nodig dat we lange praatsessies houden; je lichaam geeft aan waar de oorzaak zit en wat het nodig heeft. Dit kan heel verrassend zijn en soms ook confronterend.
Door de verstoring zichtbaar te maken, te doorvoelen en soms ook gewoon aan te horen, geef je erkenning hieraan en kan verwerking plaatsvinden. Je geeft erkenning aan (een deel van) jezelf. Immers wilt ieder deel van jou, mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel, gezien en gehoord worden. Ten volle.
Tijdens de sessie geef ik alle ruimte aan jou die je nodig hebt. Het kan zijn dat je aanvullingen nodig hebt op de NEI sessie. Dit kan van alles zijn wat ik in mijn kennis en kunde heb maar ook bijv. supplementen, FlowerPlex of andere bloesemremedies, massage, een knuffel, etc.
Jouw lichaam vertelt zelf wat het nodig heeft om jouw verwerking te ondersteunen.
Zo ga jij van klacht naar Kracht!

Ik raad je aan om de tijd te nemen voor de NEI therapie sessie; de sessie duurt minimaal een uur. Daarnaast is er wellicht nog meer nodig. Je zult vaak 90 tot 100 minuten in mijn praktijk zijn. Hierna gaat de verwerking nog enkele dagen verder. Op de dag zelf adviseer ik je om rust te nemen en veel water of kruidenthee te drinken. Licht je omgeving (bijv. partner, gezin) in. Geef jezelf de ruimte en vraag die ook. Stel je grens.
Na de NEI sessie kun je je moe voelen of juist heel energiek, emoties kunnen naar boven komen maar je kunt ook bijvoorbeeld hoofdpijn krijgen. Je lichaam en ziel wilt het doorvoelen, ervaren. Doe rustig aan, er gebeurt namelijk van alles in je. Onderdruk het niet door bijv. pijnstillers maar ga vroeg naar bed als je lichaam daarom vraagt.
En doe lekker zittende kleding aan, tijdens de NEI therapie ben je gewoon gekleed.