Voorwaarden & huisregels

De behandelingen en massages zijn bedoeld voor complementaire zorg, balans, ontspanning en ondersteuning en niet bedoeld als vervanging van een bezoek aan (huis)arts of specialist. Indien nodig wordt er contact opgenomen met behandelend (huis) arts en/of doorgestuurd naar een andere (para)medicus.

Voor jouw gezondheid: heb je een (Covid) vaccinatie gekregen?
Laat dan een week tussen de vaccinatie en de afspraak zitten (of langer als u wenst).
Zo krijgt je lichaam de kans om de vaccinatie te verwerken voordat het lichaam de prikkels van de massage/behandeling ontvangt.

Voorafgaand aan de (eerste) massage vindt er een anamnese / intakegesprek plaats. Dit is bedoeld om na te gaan of er bepaalde medische redenen, ziektebeeld(en) of medicatie is waar ik als therapeut rekening mee dien te houden.
Ben je onder behandeling van een arts of specialist dan dient dit zeker gemeld te worden; bij twijfel of je behandeld mag worden, vraag je dit na aan de behandelend arts.
Voor sommige massages en ademwerk kunnen er namelijk contra-indicaties gelden. Bij de volgende contra-indicaties wordt niet, op aangepaste wijze of alleen deels gemasseerd. Dit bespreek ik met je in het anamnese gesprek vooraf:

– Koorts en/of griep, flinke verkoudheid
– Burn-out, overwerktheid en andere psychische klachten
– Hartklachten
– Hoge bloeddruk (zonder controle huisarts)
– Extreme vermoeidheid, onbedoeld afvallen, duizeligheid, benauwdheid
– Ontstekingen en/of infecties
– Trombose
– Spataderen
– Breuken en/of ander letsel/trauma
– Open wond(en) en huidirritaties
– Kalknagels en/of voetschimmel

Twijfel je of een behandeling goed voor je is, of heb je andere vragen? Bespreek dit gerust met mij.

Tijdens de behandelingen en massages graag de mobiele telefoon uitzetten; het is ook een rust- en ontspanningsmoment voor jezelf, een overgaande telefoon werkt echt niet bevorderlijk voor je ontspanning.

Er wordt hygiënisch gewerkt en dit mag je ook verwachten; anderzijds wordt dit ook van jou verwacht.
Vooraf wassen/douchen is aan te bevelen. Zo kunnen de verzorgende en geneeskrachtige bestanddelen van de olie goed inwerken.

Er wordt uitsluitend met natuurlijke oliën gewerkt zoals zoete amandelolie, biologische sesamolie, Ayurvedische kruidenoliën, ghee, kokos- en druivenpitolie en etherische oliën.
Geef bij een allergie aan waarvoor je allergisch bent, dan wordt hier uiteraard rekening mee gehouden.

Je hoeft geen handdoeken mee te brengen, dit wordt verzorgd. Tenzij je een allergie hebt voor bepaalde wasmiddelen.

Bij gehele lichaamsmassage of full body massage worden de ‘edele delen’ overgeslagen. Ben je hier wel naar op zoek, er zijn voldoende collega’s die je van dienst kunnen zijn o.a. in Nijmegen. Ff googelen.

Het is aan te raden wat ouder ondergoed/kleding aan te doen in verband met mogelijke vlekken door de olie en/of pakking. Je kunt altijd de olie in laten trekken in de huid; de natuurlijke oliën verzorgen de huid.
Voor de Ayurvedische en kruidenstempel massages is de aanbeveling de olie minimaal 2 uur in te laten trekken. Houdt dan ook rekening met de kleding en neem een extra (kleine) handdoek mee voor het hoofd.

Voor Cupping en Guasha therapie geldt:
De eerstvolgende 24 uur niet douchen en geen blootstelling van de aangedane delen aan de zon.
De poriën staan geheel open, laat de hitte uit de huid trekken.

Ademwerk, Udara buikmassage, Guasha therapie:
Eet bij voorkeur na de behandeling of een lichte maaltijd minimaal 1,5 tot 2 uur voor de behandeling.

Doe sieraden en horloge af en laat deze bij voorkeur thuis.

Gebruik geen make-up voorafgaand aan de massage; dit sluit de huid af voor de natuurlijke en verzorgende olie. Bovendien komt de make-up dieper in de poriën terecht waardoor er huidonzuiverheden (puistjes e.d.) kunnen ontstaan. Bij gebruik van make-up wordt een losse face cover gebruikt op de hoofdsteun in plaats van de fleece cover.

No show of later op je afspraak:
Voor alle afspraken geldt dat je minimaal 24 uur van tevoren uw afspraak kosteloos kunt annuleren. Is dit later het geval dan wordt de gereserveerde tijd voor 50% aan je doorberekend.

Ben je te laat voor de afspraak of denk je dat te zijn, bel dan even. Ik plan ruim in maar het kan zijn dat de behandeling korter wordt doordat je te laat bent.

Er kan met pinpas, contant of met de Feelings Massage & Well-being cadeaubon worden betaald. De cadeaubon is verkrijgbaar voor een bedrag vanaf € 25 voor een behandeling naar keuze.
Een ontspannen en origineel cadeau om te geven én te krijgen! De cadeaubon is ook online te verkrijgen.